PRAKTIJK DE ZON 10 JAAR!


 

10 jarig jubileum- betekent in dankbaarheid terugkijken

 
 
10 jaar geleden waagde ik de sprong om voor mezelf te beginnen, ik had nooit gedacht dat ik dat zou durven, laat staan doen. Maar wie niet waagt…
2 april 2011 ‘Praktijk de Zon’ opende haar deuren.

Ik was Psychosomatisch ergotherapeut / coach / ambulant begeleidster en vroeg mezelf af; ‘wat heb ik Dongen en omstreken te bieden’.

Daarvoor was ik jarenlange werkzaam geweest als psychosomatisch ergotherapeut binnen de GGZ. Een warm hart, een luisterend oor, een scherpe blik, levenservaring en professionele deskundigheid. (Praktijk) De zon! Ze schijnt, verwarmt, straalt en verlicht. Zeker in donkere tijden.

Daarbij moeten we niet vergeten hoe belangrijk de functie van schaduw is. ‘Schaduw hebben we allemaal nodig om op adem te komen, te pauzeren, te voelen hoe het werkelijk met ons gaat , te reflecteren, te rouwen soms, om van daaruit weer nieuwe stappen te kunnen gaan zetten’.

Veel mensen uit de regio wisten mijn praktijk te vinden, vooral ook vanwege de specialisatie in het behandelen bij hoog sensitiviteit en van mensen met traumatische ervaringen. De behandeling brengt je dichter bij jezelf, helpt oude patronen te doorbreken en de balans te herstellen.

De natuur kreeg een steeds belangrijkere rol. De natuur helpt in het herstelproces. Soms hoef je niet te praten, dekken woorden de lading niet. Gevoelsbeleving en emoties mogen er zijn.

Ergotherapie, de individuele begeleiding is geschikt voor alle leeftijden. Bij behandelingen van kinderen, vaak bij spanningen en overprikkeling, worden ook de ouders actief betrokken. Juist omdat ergotherapie oplossingsgericht en spelenderwijs werkt, hebben kinderen er veel baat bij.

‘Ik voel me bevoorrecht dat zoveel cliënten mij persoonlijke en kwetsbare dingen hebben toevertrouwd in de afgelopen jaren en bereid waren samen met mij hun eerste stappen in een nieuwe richting te zetten’. Mijn dank aan de vele cliënten, doorverwijzers, collega’s en iedereen die aan de groei van de praktijk heeft bijgedragen!

‘Ik geloof na 10 jaar nog meer in de kracht van werken vanuit mijn hart’
Debby Klomp