NATUUR TIJD


 
Leven in het ritme van de natuur

Op het Keltische jaarwiel, zijn er acht vieringen die ons verbinden met de natuurlijke cyclus en de natuurelementen.

Met het vieren van deze feesten en hun rituelen, geef je jezelf ‘natuur-tijd’ om ergens bij stil te staan, bewust processen in gang te zetten en/of zaken los te laten zoals dat past bij het seizoen en de tijd in het jaar.
 
 
 
 
Het ritme van de natuur heeft een enorme invloed op ons leven en op lichamelijk en psychisch vlak, veel meer dan wij denken. Helaas zijn we de verbinding met ‘Moeder Natuur’ en haar ritme steeds meer kwijtgeraakt. Daarmee raken we ook de verbinding met onszelf steeds meer kwijt. In deze tijd van overprikkeling is het een kunst om in balans te blijven en de natuur kan ons daar enorm bij helpen.

Niet alleen in de natuur is ieder seizoen anders, ook jij en ik zijn ieder seizoen anders. Hoe je je voelt, je energie en waar je behoefte aan hebt , verschilt per seizoen. Als je je daar bewust van bent, kun je het gebruiken en de dingen doen op het meest passende moment. Ik zoek de natuur graag op, verwonder mij over de veranderingen in de seizoenen. De kracht van de natuur en de wijsheid die daarin verborgen ligt.

Tijd voor de natuur