HOOGGEVOELIGHEID


 
HSP Volwassenen
Van cliënten hoor ik regelmatig; ‘eindelijk heb ik iemand gevonden die mij echt begrijpt, die zelf weet hoe het voelt om hoog gevoelig te zijn’. Je mag zijn wie je van nature bent, dat vind ik belangrijk. Ik wil weten wie jij bent, hoe jouw leven eruit ziet, wat voor jou belangrijk is, daar stem ik me op af. Ik werk als professional maar ook vanuit mijn gevoel.

Werkwijze
Praktijk de zon biedt persoonlijke en deskundige hulp. De behandeling of begeleiding helpt eigen kracht te hervinden en weer te vertrouwen in eigen kunnen. Je leert omgaan met emoties (voor elk gevoel een plekje) en stress te handelen. Onze manier van denken bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen, en hoe we ons opstellen en gedragen.

Wil je leren de gedachtestroom te kalmeren?
Wil je jezelf rustiger voelen en zijn wie je van nature bent, dan ben je bij praktijk de zon aan het juiste adres!

De weg naar balans
Heb je last van spanningen, prikkelbaarheid? Voel je je onzeker, loopt je leven momenteel niet zoals jij graag zou willen? Wil je meer inzicht krijgen in wat er speelt, waar het vandaan komt en wat je eraan kan doen / welke stappen gezet kunnen worden. Of weet je dat juist al heel goed, maar lukt het je niet om het anders te doen. Ik ben HSP zorgprofessional, met een getrainde blik en luisterend oor. De wijsheid en antwoorden zitten al in jou en ik weet hoe we ze naar boven kunnen krijgen. Door samen verschillende stappen te zetten help ik je op weg om je pad te volgen, zodat je in jezelf gelooft en je balans weer kan vinden. Ik maak gebruik van HSP (natuur of praktijk) coaching,-gesprekstechnieken, oplossingsgerichte ergotherapie, interventies, de bus metafoor, opstellingen, visuele ondersteuning, etc.

Gecertificeerde HSP begeleiding
Wil je van dat onrustige gevoel af en je focus weer vinden?
Belemmerende denk- en gedragspatronen leren doorbreken?
Meer rust, energie en zelfvertrouwen krijgen om weer in balans te komen? Meld je dan nu aan!

 
 
De HSP begeleiding is er voor volwassenen en kinderen.

Sensitiviteit, vermoeidheid en overbelasting
Niet zelden zien we bij HSP klachten als oververmoeidheid, overspannenheid, burn-out, angsten en depressieve kenmerken. Oververmoeidheid of zelfs een burn-out heeft te maken met je fysiek ontzettend moe voelen, mentaal en emotioneel uitgeput zijn. Als je sensitief bent, ben je over het algemeen veel bezig met het zorgen voor anderen, vindt je het lastig om je grenzen aan te geven en sta je erg open voor prikkels van buitenaf. Aan het einde van de dag ben je dan compleet uitgeteld en heb je de puf niet meer om nog iets voor jezelf te doen. Op de langere termijn ga je merken dat je concentratie eronder lijdt, je sneller geïrriteerd bent, meer negatieve gedachten krijgt, geen kracht meer hebt om de dingen te doen die je eigenlijk graag zou willen doen en je moeite hebt met het nemen van beslissingen. Je brein is overbelast… Herken je dit? Dan wordt het tijd om goed voor jezelf te gaan zorgen!

‘Weer terug in balans’
Wil je leren om je gedachtestroom te kalmeren, tot rust komen en in balans?
Meld je dan aan voor de therapie / begeleiding bij praktijk de zon.